Survivor’ın finaline giden yarışmacılar Sahra Işık, Damla Can ve Yağmur Banda’nın çakarlı bir otomobille yaptıkları paylaşım büyük tepki çekti.
Ertesi gün İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, o otomobil için gereğinin yapıldığını duyurdu ve ekledi:
“Ekiplerimiz sosyal medya ve ulusal basına yansıyan ‘Bir yarışma programının üç yarışmacısının İstanbul’daki finaline çakarlı araçla gitmesi’ haber ve görüntülerine yönelik yaptığı çalışma sonunda, araç sürücüsünün ‘ışıklı ve sesli uyarı işareti veren cihazları’, mevzuatta izin verilmeyen bir araca taktığı ve kullandığı tespit edilmiş ve yakalanmıştır.Araç sürücüsüne idari para cezası uygulanmış ve çakar/siren tertibatı sökülmüştür. Usulsüz çakar kullanan ve trafikte üstünlük taslayanlara asla müsaade etmeyeceğiz.”
Üç Survivor ünlüsünün, trafikte çakarlı otomobille başkalarına hava atması görgüsüzlük.
Otomobiline çakar takanın yaptığı kanunsuzluk ve haklarını gasp ettiği insanlara saygısızlık.
Bizzat İçişleri Bakanı, bu sürücünün tespit edilip, gerekli cezaya çarptırıldığını açıkladıktan sonra sosyal medyada yapılan yorumların çoğu ise cahillik!
“Bunu biz yapsak otomobilimizi trafikten menederler, zenginler yapınca para cezasıyla kurtuluyor.”
Allah Allah!
Türkiye bir hukuk ülkesi, neyin suç sayıldığı ve cezasının ne olduğu kanunlarda belli.
Kişi o paylaşımı yapmadan önce ‘Google Amca’ya sorsa, usulsüz çakar kullananlara ilkinde 6 bin 440 lira ceza olduğunu, kişi çakarı çıkartmayıp, kullanmaya devam ederse ehliyetine el konulacağını öğrenecek, ama Türkiye, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanların ülkesi.
Çakarlı bir otomobilin trafikten menedilmesi sahibinin statüsüne değil, bu ihlali yılda kaç defa yaptığına bağlı. Kanunda, “Senede üç defa çakar lamba takma cezası alınır ise o zaman sadece para cezası verilmez, araç trafikten menedilir” deniyor.
Bu gerçeklere rağmen her konuda olduğu gibi çakar ve cezasında da gerçekleri saptırıp, toplumu bölen ve gerenlere de ‘sosyal medyadan men’ cezası şart!
Yalan var, üstlenen yok
6 Şubat 2023 depremleri sonrasında ‘BaBaLa TV’ adlı sosyal medya hesabından Kahramanmaraş, Kumçatı Köyü’ndeki barajın patladığı, Antakya Yarseli Barajı’nın çatladığı yönünde asılsız paylaşımlar yapan Oğuzhan Uğur hakkında yürütülen soruşturma 16 ayda tamamlandı.
Oğuzhan Uğur, savcıya verdiği ifadede söz konusu tweetleri Ercan Özdemir’in attığını söyledi. Özdemir, “Benim tweet atma yetkim yoktu” deyip, Uğur’u yalanladı.
Oğuzhan Uğur, Kaan Kayacan ve Ercan Özdemir hakkında, ‘Basın ve yayın yoluyla halka yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan 1 yıl 6 aydan, 4 yıl 6 aya kadar ceza istenen soruşturma nasıl sonuçlanır, bilemem. Ancak ‘BaBaLa TV’nin sahibi belli, ama yaydığı yalanın sahibi yok.
Haber gibi Uğur’un, “Bu bilgiyi bize bakanlıktan bir yetkili verdi” dedi, o da yalan çıktı; ifadesinde, “Tweeti o attı” dediği kişi de onu yalanladı.
KURBAN BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.
GÜNÜN SÖZÜ: “İnsanı ayakta tutan iskelet ve kas sistemi değil; prensipleri ve inançlarıdır.” (Albert Einstein)